Επιβάλλεται πόση μόνο νερού και κανενός άλλου ποτού. Στη συνέχεια,
πρέπει να
καταναλώνουμε μαλακά βρασμένα λαχανικά για κάλυψη αναγκών
χορτασμού, επειδή
θέμα ισοζύγιου ενέργειας δεν τίθεται. Στην περίπτωση
της πάθησής σας, οι διαιτητικές
εφαρμογές των καθημερινών γευμάτων
πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε:
1. Να μη μένει το στομάχι άδειο μεγάλο χρονικό διάστημα.
2. Να μη φορτώνεται το στομάχι με όγκο τροφής.
3. Να μην είναι οι τροφές μαγειρευμένες πολύπλοκα, με παχιές σάλτσες,
ή παρασκευασμένες
σκληρά (κοκκινιστά, τηγανητά κρέατα, παχιά ψάρια(όπως
σφυρίδα), πέτσα από κοτόπουλο,
κιμάδες, ομελέτες) και, ταυτόχρονα,
μαγειρευμένες με ρύζι, ζυμαρικά (γιουβέτσι), πατάτες
(πιάτα ραγού),
αβγοκομμένα (φρικασέ κ.λπ., αβγοκομμένες κοτόσουπες, ψαρόσουπες,
κρεατόσουπες).
4. Να μην καταναλώνονται τα τρόφιμα -και ιδιαίτερα τα αμυλούχα- (ψωμί, πατάτα, ρύζι,
ζυμαρικά) αμάσητα ή ελάχιστα μασημένα.
5. Να μην είναι τα τρόφιμα σκληρά-κυτταρινούχα (ωμό ή βρασμένο λάχανο, κουνουπίδι,
μπρόκολο, ραδίκια, αγκινάρες κ.λπ.).
6. Να μην είναι τα τρόφιμα ή τα παρασκευάσματά τους όξινα (σάλτσες,
μαγειρέματα, σαλάτες
με ξύδι ή πελτέ ντομάτας, χυμοί νωπών λαχανικών ή
φρούτων, τουρσιά, αλλαντικά, κονσέρβες,
τυποποιημένα τρόφιμα κ.λπ.). |