ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ MD PhD
         ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ


 
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ
ΙΑΤΡΕΙΟ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 40   
2107702244-249  6932710721
 
   Home      https://zeus2.multiserver.gr:2083/3rdparty/rvsitebuilder/index.php?/sitebuilder/wysiwyg/project_page_id/267ec588c1a78e0a01be807aaddd7500
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Ισορροπημένη δίαιτα μετά από λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή
Περιορίστε την ποσότητα τροφών που καταναλώνετε  και διαιρέστε τη σε πολλά
μικρά γεύματα
Στη μαγειρική για την παρασκευή των ζωικών τροφίμων (κρέας, ψάρι, πουλερικά)
μη χρησιμοποιείτε πολλά λιπαρά και ιδιαίτερα βούτυρα, σπορέλαια και μαργαρίνες.
Καταργήστε από τα καθημερινά γεύματα της ημέρας τα αλλαντικά, τα τυριά και
ιδιαίτερα τα κίτρινα και κάθε είδους snack (πατατάκια, γαριδάκια, ξηροί καρποί κ.λπ.) .

Μολονότι ο οργανισμός έχει ύψιστη βιολογική ανάγκη ενδεικτικά για θρεπτικές ουσίες
και ιχνοστοιχεία που περιέχονται σε τροφές όπως  1 αυγό, 1 ποτήρι γάλα, 60γρ. τυρί,
1 γιαούρτι, 100γρ. κρέας, 60γρ. ψωμί, 100γρ. πατάτα, 3 φρούτα, 100γρ. κρασί, 30γρ.
λάδι, τα οποία άνετα διεκπεραιώνει μηχανικά και αξιοποιεί μεταβολικά συντηρώντας
τις δομές της οργανικής μας υγείας, εμείς χρησιμοποιούμε την καθημερινή μας δίαιτα,
προκειμένου να ικανοποιήσουμε γευστικές ανάγκες, επιταγές πείνας και εκτόνωση του
καθημερινού μας στρες. Συνεπώς, καταναλώνουμε πενταπλάσια ποσότητα φαγητού
και δημιουργούμε όγκο περιττού χημικού-θρεπτικού υλικού που κυκλοφορεί στο αίμα,
αφού κάθε φαγώσιμο που μπαίνει στο στομάχι δεν γυρίζει πίσω.


ΑΡΧΙΚΑ
Επιβάλλεται πόση μόνο νερού και κανενός άλλου ποτού. Στη συνέχεια, πρέπει να
καταναλώνουμε μαλακά βρασμένα λαχανικά για κάλυψη αναγκών χορτασμού, επειδή
θέμα ισοζύγιου ενέργειας δεν τίθεται. Στην περίπτωση της πάθησής σας, οι διαιτητικές
εφαρμογές των καθημερινών γευμάτων πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε:
1. Να μη μένει το στομάχι άδειο μεγάλο χρονικό διάστημα.
2. Να μη φορτώνεται το στομάχι με όγκο τροφής.
3. Να μην είναι οι τροφές μαγειρευμένες πολύπλοκα, με παχιές σάλτσες, ή παρασκευασμένες
σκληρά (κοκκινιστά, τηγανητά κρέατα, παχιά ψάρια(όπως σφυρίδα), πέτσα από κοτόπουλο,
κιμάδες, ομελέτες) και, ταυτόχρονα, μαγειρευμένες με ρύζι, ζυμαρικά (γιουβέτσι), πατάτες
(πιάτα ραγού), αβγοκομμένα (φρικασέ κ.λπ., αβγοκομμένες κοτόσουπες, ψαρόσουπες,
κρεατόσουπες).
4. Να μην καταναλώνονται τα τρόφιμα -και ιδιαίτερα τα αμυλούχα- (ψωμί, πατάτα, ρύζι,
ζυμαρικά) αμάσητα ή ελάχιστα μασημένα.
5. Να μην είναι τα τρόφιμα σκληρά-κυτταρινούχα (ωμό ή βρασμένο λάχανο, κουνουπίδι,
μπρόκολο, ραδίκια, αγκινάρες κ.λπ.).
6. Να μην είναι τα τρόφιμα ή τα παρασκευάσματά τους όξινα (σάλτσες, μαγειρέματα, σαλάτες
με ξύδι ή πελτέ ντομάτας, χυμοί νωπών λαχανικών ή φρούτων, τουρσιά, αλλαντικά, κονσέρβες,
τυποποιημένα τρόφιμα κ.λπ.).

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ
Εάν είστε υπέρβαρος ή παχύσαρκος, επιστρέφοντας στις παλιές διατροφικές σας συνήθειες 
της ημέρας, επιβάλλεται να μπείτε σε έναν τρόπο διαιτητικής ζωής, τέτοιον ώστε παράλληλα με
την απολίπωση του αίματος να χάνετε σωματικό βάρος, ακολουθώντας για πέντε εβδομάδες
στερητική δίαιτα ως προς τα λιπαρά. Αν η μετάβαση και η εκπαίδευση του οργανισμού σας από
την πρότερο στην τωρινή κατάσταση γίνει ομαλά δεν θα υπάρχουν προβλήματα με το
γαστρεντερικό σύστημα αν όχι τα συμπτώματα δυσπεψίας και μετεωρισμού θα είναι εμφανή και
τότε συμβουλευθείτε το χειρουργό σας Σε γενικές γραμμές δεν επιτρέπονται διαιτητικές
παρεκκλίσεις και καταχρήσεις και με βάση μια ισορροπημένη διατροφή δεν θα υπάρχει κανένα
πρόβλημα στο μέλλον

Λαπαροσκοπική Χειρουργική
 
 
 
Κλασσική Χειρουργική
 
 
 
Χειρουργική Θυρεοειδούς