ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ MD PhD
         ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ


 
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ
ΙΑΤΡΕΙΟ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 40   
2107702244-249  6932710721
 
   Home      Γενικά θέματα      Ευρωπαικός κώδικας κατά του καρκίνου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Ευρωπαϊκός κώδικας κατά του καρκίνου
Άρθρο 1.
Μην καπνίζετε. Αν καπνίζετε, πρέπει να κόψετε το κάπνισμα. Αν δεν μπορείτε να το σταματήσετε, τουλάχιστον μην καπνίζετε παρουσία μη καπνιστών

Άρθρο 2.
Αποφύγετε την παχυσαρκία.

Άρθρο 3.
Να έχετε κάποια έντονη σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα. 

Άρθρο 4.
Αυξήστε την ημερήσια κατανάλωση και την ποικιλία λαχανικών και φρούτων. Καταναλώστε τουλάχιστον πέντε μικρομερίδες ημερησίως. Περιορίστε την κατανάλωση τροφών που περιέχουν λιπίδια ζωικής προελεύσεως
 

 

Άρθρο 5.
Αν πίνετε αλκοολούχα ποτά, είτε πρόκειται για μπύρα, κρασί ή άλλα οινοπνευματώδη, μετριάστε την κατανάλωση σε δύο ποτά την ημέρα αν είστε άνδρας, ή ένα ποτό την ημέρα αν είστε γυναίκα.

Άρθρο 6.
Προσοχή χρειάζεται για την αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η προστασία των παιδιών και των εφήβων. Άτομα που έχουν τάση για ηλιακά εγκαύματα, πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτικά μέτρα σε όλη τους τη ζωή. 

Άρθρο 7.
Εφαρμόστε αυστηρά τις οδηγίες για αποφυγή έκθεσης σε γνωστές καρκινογόνες ουσίες. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας για ουσίες που είναι δυνητικά καρκινογόνες. Ακολουθήστε τις επίσημες κρατικές οδηγίες για την προστασία από τις ακτινοβολίες.

Άρθρο 8.
Οι γυναίκες από την ηλικία των 25 ετών πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αυτό πρέπει να γίνεται μέσα από προγράμματα με διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου σύμφωνες με τις«Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη Διασφάλιση Ποιότητας στον Έλεγχο του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας».  

Άρθρο 9.
Οι γυναίκες από την ηλικία των 50 ετών πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του μαστού. Αυτό πρέπει να γίνεται μέσα από προγράμματα με διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου σύμφωνες με τις «Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη Διασφάλιση Ποιότητας στον Έλεγχο με Μαστογραφία».

Άρθρο 10.
Άνδρες και γυναίκες  από την ηλικία των 50 ετών πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του παχέος εντέρου. Αυτό πρέπει να γίνεται μέσα από προγράμματα με ενσωματωμένες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας.

Άρθρο 11.
Συμμετέχετε σε προγράμματα εμβολιασμού κατά του ιού της ηπατίτιδας Β. 

επιστροφή στην αρχική σελίδα
Λαπαροσκοπική Χειρουργική
 
 
 
Κλασσική Χειρουργική
 
 
 
Χειρουργική Θυρεοειδούς